fredag 7. mars 2008

Matlaging - Japansk pizza, 26. februar

Kime inviterte oss til en liten lokal kafé i Mihara. Det var fullt med bare oss som gjester. Bordet var ei kjempestor stekeplate med kraftig treramme rundt. Kokken startet med å øse noe liknende pannekakerøre ut i pannekakestørrelser på plata. Dette stekte litt. Så ble det lagt på rikelig med kinakål, bacon, reker og noe vi ikke vet hva er. Så stekte hun egg og nudler ved siden av og la det på toppen. Så var det å snu hele greia for å få stekt det på begge sider. Her lager hun 6 pizzaer. Imponerende arbeid.

Når det pizzaliknende var ferdig, skjøv hun det over til hver av oss, fremdeles på den glovarme stekeplata. Vi fikk pinner og en liten spade til å spise med. Anita bad om å få ei skje. Kokken begynte å lete. Etter ganske lang tid kom hun med en koldtgaffel. Dette var en veldig spesiell opplevelse og vi var veldig fornøyde, selvom det var vanskelig å komme til for å få spist og selv om Anita bare kunne småspise med en så liten gaffel.

Det var riktignok plass til to til i den lille kaféen.

1 kommentar:

Anonym sa...

Men pizza'n så jo steike god ut da!!! Verd en tur alene, kanskje?